fbpx

Inkijkexemplaar

Over hoe mijn postnatale depressie niet mijn allergrootste nachtmerrie, maar juist het beste geschenk ooit bleek te zijn.

Het boek wordt verzonden binnen 2-3 werkdagen.

Proloog

“Maandenlang liep ik rond met de gedachte hem iets aan te doen. Terwijl ik rustig op bed lag gooide ik hem in gedachten uit het raam. Terwijl ik hem in mijn armen droeg, liet ik hem in gedachten van bovenaan de trap naar beneden vallen. En wanneer hij weer eens huilde, zag ik al voor me hoe ik een kussen op zijn hoofd drukte en hem het zwijgen oplegde. Ondertussen deed ik echter gewoon mijn ding.

Niemand die ook maar iets aan mij zag. Niet de juffen van het kinderdagverblijf, wanneer ik mijn kindje ernaartoe bracht. Niet de vrouw achter de kassa, wanneer ik mijn boodschappen afrekende. Niet mijn moeder, wanneer ze een dagje op bezoek kwam. Niet mijn vriend, die na een lange dag werken thuiskwam. En nee, zelfs niet mijn collega’s uit de psychiatrie. Ook al zagen ze me drie dagen per week.

Niemand had door hoe slecht het werkelijk met me ging. Zelfs ik zelf niet. Tot op die ene bewuste dag in juli. De dag waarop ik, voor het eerst na ongeveer zes maanden, besefte hoe slecht het werkelijk met me ging. De dag waarop ik, notabene zelf werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie, suïcidaal werd.” 

Liza van der Veeken is moeder van twee prachtige zoons, Jens en Gijs, en werkzaam als geluksexpert. Met behulp van haar trainingen en coaching helpt ze mensen om het geluk in zichzelf (opnieuw) te vinden. Naast haar werk als geluksexpert leidt ze als Docent Verpleegkunde samen met haar collega’s van de Hogeschool van Amsterdam onze toekomstige verpleegkundigen op.

In het boek ‘Kind, ik hou niet van jou’ beschrijft Liza op openhartige wijze haar verhaal over hoe zij als jonge vrouw na de geboorte van haar eerste zoon in een postnatale depressie belandt. Ondanks dat ze al jarenlang als verpleegkundige werkzaam is in de psychiatrie heeft ze echter totaal niet door wat er aan de hand is, tot op het moment dat het bijna te laat is.

Zo’n zes maanden na de geboorte staat ze namelijk op het punt, nadat ze al maanden wordt geteisterd door hele nare gedachten en verschrikkelijke intrusies, om een einde te maken aan haar eigen leven. Op dat moment worden echter haar ogen geopend en begint haar maandenlange reis naar herstel. Een reis die, ondanks dat het allesbehalve gemakkelijk verloopt, mooier eindigt dan ze zelf ooit had durven dromen.

“Ik ben er helemaal stil van. Ongefilterd en ongezouten geeft Liza een kijkje in haar ziel. In één ruk heb ik doorgelezen op het puntje van mn stoel.

Dit boek is een must-read is voor alle (nieuwe) papa’s en mama’s. Liza geeft in haar boek een stem aan alle moeders en vaders die voor, tijdens en na de bevalling iets intens hebben meegemaakt.”

Saskia van der Krift, Human Design Coach

In dit boek omschrijft Liza prachtig wat haar proces is geweest, open en eerlijk en rauw, gewoon zoals ze het heeft ervaren. Niet alleen vanuit haarzelf, maar ook vanuit het perspectief van haar partner. Een hele mooie combinatie.

Sowieso mogen moeders zich op dit vlak meer uitspreken om het ‘roze-wolk-idee’ een andere kleur te geven.”

Manouk Visser, Coach voor moeders

“Als man is dit boek een leerzame ervaring om de geest van de vrouw beter te leren kennen. Op dit moment is mijn vrouw zelf ook zwanger en door dit boek te lezen kan ik me nog wat beter inleven in wat er in mijn vrouw omgaat. Liza schrijft op een hele fijne eigen manier en het boek is iets waar je ingezogen wordt en voor je het weet ben je zo een paar hoofdstukken verder. Naast de eerlijke, rauwe hoofdstukken over haar postnatale depressie is het ook boek ook erg inspirerend om te lezen vanwege de transformatie van Liza.

Ik zou dit boek voor elke vrouw/moeder die door zoiets soortgelijks is heen gegaan of nu gaat aanraden. En als man is dit boek een mooi kijkje achter de schermen hoe je er voor jouw vrouw kunt zijn tijdens dit lastige proces.”

Jonathan Bouter, Coach voor ondernemende moeders

Het is een erg persoonlijk en bijzonder verhaal om te lezen.

Het verhaal leest erg fijn, het leest als een dagboek aangezien er ook een dag notatie gebruikt wordt. Zo weet je precies in welk tijdsbestek het verhaal zich afspeelt. Ook hoe het herstel gaat en dat dat niet altijd is wat je ervan verwacht. Het boek zal voor velen een eyeopener zijn, vooral ook omdat het vaak niet zichtbaar is voor anderen.”

Wendy, wendyblogt.nl

Wanneer wordt het boek verzonden?

Binnen 2 werkdagen na je bestelling.

Heb je ook een inkijkexemplaar?

Ja, dat kan je inzien via deze link.

Komt er ook een e-book?

Ja, die is verkrijgbaar via deze link.

Komt er ook een luisterboek?

Mogelijk in de toekomst, maar dat staat voor nu nog niet op de planning.

Kan ik het boek ook elders bestellen?

Ja, het boek is te koop bij onder meer bol.com en in verschillende boekhandels. Wel krijg ik dan (veel) minder auteursrechten, dus voel zelf even hoe dat voor jou voelt.

Ik woon in het buitenland, verzend je het boek ook daar naartoe?

Dat kan!

Ik wil graag meerdere boeken bestellen

Wat leuk om te horen! Tot 10 exemplaren kan je dit gewoon doen via de website. Mocht je meer exemplaren tegelijk willen bestellen, stuur dan even een mailtje naar: info@lizavanderveeken.nl, dan ontvang je nog een leuk extraatje!

Kan je het boek ook signeren?

Nee, het boek wordt niet gesigneerd. Mocht je hiervoor toch een speciaal verzoek hebben, dan dien je dit te mailen naar info@lizavanderveeken.nl

Hoeveel bladzijden telt het boek?

128

Kan ik een factuur krijgen?

Als het goed is ontvang je deze automatisch na betaling. Mocht je geen factuur ontvangen hebben, stuur dan even een mail naar info@lizavanderveeken.nl

Mijn vraag staat er niet tussen

Stuur in dat geval even een mailtje naar info@lizavanderveeken.nl, dan beantwoorden we je vraag met liefde.