fbpx

Inkijkexemplaar

Over hoe mijn postnatale depressie niet mijn allergrootste nachtmerrie, maar juist het beste geschenk ooit bleek te zijn.

Boek wordt verzonden op 23 oktober

“Maandenlang liep ik rond met de gedachte hem iets aan te doen. Terwijl ik rustig op bed lag gooide ik hem in gedachten uit het raam. Terwijl ik hem in mijn armen droeg, liet ik hem in gedachten van bovenaan de trap naar beneden vallen. En wanneer hij weer eens huilde, zag ik al voor me hoe ik een kussen op zijn hoofd drukte en hem het zwijgen oplegde. Ondertussen deed ik echter gewoon mijn ding.

Niemand die ook maar iets aan mij zag. Niet de juffen van het kinderdagverblijf, wanneer ik mijn kindje ernaartoe bracht. Niet de vrouw achter de kassa, wanneer ik mijn boodschappen afrekende. Niet mijn moeder, wanneer ze een dagje op bezoek kwam. Niet mijn vriend, die na een lange dag werken thuiskwam. En nee, zelfs niet mijn collega’s uit de psychiatrie. Ook al zagen ze me drie dagen per week.

Niemand had door hoe slecht het werkelijk met me ging. Zelfs ik zelf niet. Tot op die ene bewuste dag in juli. De dag waarop ik, voor het eerst na ongeveer zes maanden, besefte hoe slecht het werkelijk met me ging. De dag waarop ik, notabene zelf werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie, suïcidaal werd.” 

Liza van der Veeken is moeder van twee prachtige zoons, Jens en Gijs, en werkzaam als geluksexpert voor zorgverlenende professionals. Met behulp van haar trainingen en coaching helpt ze mensen om het geluk in zichzelf (opnieuw) te vinden. Naast haar werk als geluksexpert leidt ze als Docent Verpleegkunde samen met haar collega’s van de Hogeschool van Amsterdam onze toekomstige verpleegkundigen op.

In het boek ‘Kind, ik hou niet van jou’ beschrijft Liza op openhartige wijze haar verhaal over hoe zij als jonge vrouw na de geboorte van haar eerste zoon in een postnatale depressie belandt. Ondanks dat ze al jarenlang als verpleegkundige werkzaam is in de psychiatrie heeft ze echter totaal niet door wat er aan de hand is, tot op het moment dat het bijna te laat is.

Zo’n zes maanden na de geboorte staat ze namelijk op het punt, nadat ze al maanden wordt geteisterd door hele nare gedachten en verschrikkelijke intrusies, om een einde te maken aan haar eigen leven. Op dat moment worden echter haar ogen geopend en begint haar maandenlange reis naar herstel. Een reis die, ondanks dat het allesbehalve gemakkelijk verloopt, mooier eindigt dan ze zelf ooit had durven dromen.

Wanneer wordt het boek verzonden?

Op 23 oktober

Heb je ook een inkijkexemplaar?

Ja, dat kan je inzien via deze link.

Komt er ook een e-book?

Ja, die volgt nog!

Komt er ook een luisterboek?

Mogelijk in de toekomst, maar dat staat voor nu nog niet op de planning.

Kan ik het boek ook elders bestellen?

Ja, vanaf 23 oktober is het boek te koop bij onder meer bol.com en in verschillende boekhandels. Wel krijg ik dan (veel) minder auteursrechten, dus voel zelf even hoe dat voor jou voelt.

Ik woon in het buitenland, verzend je het boek ook daar naartoe?

Dat kan!

Kan je het boek ook signeren?

Iedereen die voor 23 oktober bestelt ontvangt een gesigneerd boek. Bestel je daarna, dan ontvang je een niet gesigneerd exemplaar.

Hoeveel bladzijden telt het boek?

128

Kan ik een factuur krijgen?

Als het goed is ontvang je deze automatisch na betaling. Mocht je geen factuur ontvangen hebben, stuur dan even een mail naar info@lizavanderveeken.nl

Kind, ik hou (niet) van jou: Over hoe mijn postnatale depressie niet mijn allergrootste nachtmerrie, maar juist het beste geschenk ooit bleek te zijn.