fbpx

De nummer 1 reden waarom jij nu niet goed voor jezelf zorgt (en hoe je dat vanaf vandaag nog verandert)

Liza van der Veeken

Als je deze blog leest, dan is goed zorgen voor jezelf waarschijnlijk iets wat je wel (of misschien zelfs: heel erg) belangrijk vindt.

En toch…

Is het ook iets wat veel zorgverleners vaak best een dingetje vinden.

Want ja, hoe zeer je ook weet dat het belangrijk voor je is én hoe vaak je je ook voorneemt om te veranderen, het is niet makkelijk om de gewoontes die je al hebt aan te passen. Bovendien heb je het al druk genoeg en vraagt het vaak best veel van je om iets nieuws te proberen.

Zo nam ik me de afgelopen maanden al een aantal keer voor om meer te gaan sporten. Maar, ook al wist ik dat dit eigenlijk echt moest doen, en ook al wilde ik het graag, toch ging ik steeds niet.

Waarom?

Nou, er speelden een aantal dingen;
1) Ik werd niet blij van de manier waarop ik tot op heden had gesport. (Als je mij een beetje kent, dan weet je dat sport en ik in de afgelopen jaren niet de beste vriendjes zijn geweest 🙃.
2) De pijn om niet te gaan sporten, die was niet groot genoeg. Want ja, ik ben in de zomervakantie weliswaar begonnen bij een sportschool, maar die kostte me “maar” 20 euro in de maand. En ondanks dat mijn abonnement wel doorliep en ik dus elke maand geld “verloor” vond ik dat bedrag van 20 euro niet hoog genoeg om toch te gaan. Plus, mijn gezondheid was ook niet dermate slecht dat ik de acute noodzaak voelde om wél te gaan sporten.
3) Het sporten zat niet in mijn “systeem”. Het was alles behalve een gewoonte van me. En dus was het heel makkelijk om het steeds niet te doen.

Totdat ik onlangs een podcast luisterde en ik binnen 24 uur in actie kwam. Niet alleen schreef ik me diezelfde dag nog in voor een andere sportschool, maar bovendien sport ik sindsien elke dag (yup, dat lees je goed!), en ga ik met plezier 2-3 keer per week naar de sportschool toe. En dat terwijl die andere sportschool mij maarliefst het vijfvoudige kost van de sportschool waar ik eerder sportte.

Dit alles was een gevolg van één ding wat ik uit de podcast die ik luisterde. Één ding, de nummer 1 reden, waarom ik op dit vlak niet goed voor mezelf zorgde, en waarvan ik zeker weet dat het voor jou ook een enorm grote reden is waarom jij op dit moment niet zo goed voor jezelf zorgt als jij graag zou willen.

Benieuwd naar wat die nummer 1 reden is?

Beluister dan aflevering 64 van mijn podcast: de nummer één reden waarom jij nu niet goed voor jezelf zorgt, en hoe je dat vandaag nog verandert.

Mocht je de aflevering beluisterd hebben, laat me dan vooral ook even weten wat je er van vond door een mailtje te sturen naar info@lizavanderveeken.nl. Het lijkt me super tof om van je te horen!

Veel liefs,

Liza

Liza van der Veeken

Klaar om veel beter voor jezelf te gaan zorgen?

Ben je er klaar meer om altijd maar ‘aan’ te staan en dag in dag uit voor anderen te zorgen, terwijl je ondertussen zelf steeds ongelukkiger wordt? Dan heb ik iets heel tofs voor je!

In mijn e-book ‘Elke dag HAPPY’ geef ik je 5 praktische tips om als zorgverlener veel beter voor jezelf te zorgen. En dat ook nog eens zónder dat het je heel veel (extra) tijd kost en zónder jezelf er schuldig over te voelen!

Vul hieronder je gegevens in om het e-book direct te downloaden!