fbpx

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg

Liza van der Veeken

Heb jij ‘m vroeger ook zo vaak gehoord? Dat zinnetje van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’?

Bij ons thuis hebben ons mam en ons pap ‘m er vroeger met liefde in geramd. Want ja, je kop uitsteken… dat was er bij ons niet bij.

Je diende je te gedragen zoals van je werd verwacht. Je moest overal alsjeblieft en dankjewel zeggen, flink je best doen op school, hard werken voor je geld én iedereen met respect behandelen. Maar vooral heel gewoon doen.

Laat ik voorop stellen dat ik hiermee alles behalve zeg dat dit dus niet goed is hè. Want al die normen, waarden en overtuigingen hebben me ook heel ver gebracht. En onze kids worden nu ook opgevoed met dat het wel heel belangrijk is om netjes alsjeblieft en dankjewel te zeggen. Da’s voor mij nog steeds heel belangrijk.

Alleen…

Die mentaliteit van “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” heeft me helaas ook vreselijk veel gekost…

Het heeft me gekost dat ik mezelf jarenlang heb aangepast aan anderen en overal “ja” en “amen” op zei, ook al schreeuwde alles in mij “nee”.
Het heeft me gekost dat ik mezelf jarenlang klein hield en niet uitsprak wat ik écht wilde, want ja “wat zouden anderen daar wel niet van denken”.
Het heeft me gekost dat ik jarenlang bang was om het podium op te klimmen, terwijl iets in mij dat wel héél graag wilde.

Met als gevolg dat het me niet alleen bakken met tijd en energie, maar vooral ook heel veel vertrouwen en geloof in mezelf heeft gekost.

En laat dat nou precies ff net niet heel handig zijn als je succesvol wilt worden als ondernemer. En je voor hebt genomen om knetterhard te gaan groeien met je bedrijf…

Want (zo weet ik inmiddels ook), wanneer je als ondernemer écht een succes wilt maken van je bedrijf dien je daar wel écht voor te durven gaan. Voor te durven staan.

Je dient jezelf uit te spreken. Je kop boven het maaiveld uit te durven steken.
Je dient je podium te durven pakken, of het nou online is of offline.

Je dient voor je waarde te gaan staan.
En niet zomaar overal in mee te gaan.

Je dient volhardend te zijn in wat je doet.
En vooral heel trouw te blijven aan jezelf.

Je dient je niet te laten leiden door meningen of kritiek van anderen.
En keihard te durven falen.

En daarvoor is het dus nodig dat je alles behalve ‘gewoon’ of ‘normaal’ blijft doen.

Want jouw unieke visie is niet normaal.
Wat jij doet is niet gewoon.

Je transformeert verdomme levens.
Da’s echt heel facking bijzonder!

En het wordt tijd dat jij dat ook durft te claimen. Dat volledig gaat omarmen.
Dat je de grootsheid in jou helemaal gaat ownen. En er vóluit voor durft te gaan!

En mocht je dáár nou net ff nog wat hulp voor kunnen gebruiken (of gewoon een dikke vette schop onder je kont bij nodig hebben), dan wil ik je echt van harte aanraden om zo ff op onderstaande knop te klikken. Daarmee meld je jezelf namelijk aan voor de masterclass ‘5 stappen om in no-time next level te gaan met je business’.

In die masterclass deel ik alle geheimen met je die mij, en vele vrouwen met mij, in de afgelopen jaren hebben geholpen om vól LEF en zelfvertrouwen te gaan groeien met hun business. Om een dikke vette fuck-it mentaliteit te gaan creëren en eindelijk alle strategieën en plannen die al jaren op de planken lagen vóór zich te gaan laten werken.

Benieuwd naar hoe jij dit ook voor jezelf én je bedrijf kunt gaan realiseren?

En meld je vandaag nog aan voor die retewaardevolle masterclass.

Het lijkt me heel tof je daar te zien!

Veel liefs, Liza

Liza van der Veeken

Klaar om stikgelukkig te worden in je bedrijf?

Want zeg nu zelf… je bent je bedrijf toch gestart om vrijheid te ervaren? Dus wanneer ga je jezelf nu eindelijk eens echt gunnen? Hoe lang ben je bereid om nog door te gaan in een bedrijf waar je niet die ultieme vrijheid en het ultieme geluk te ervaren? 

Of is het nu tóch eindelijk tijd om het anders te gaan doen? Om een bedrijf te creëren wat volledig aansluit bij wie JIJ bent, waar je voor staat en de manier waarop jij business wilt doen?