Hi, ik ben Liza van der Veeken

Ik ben een Lieve, Eigenwijze, Fenomenale vrouw (met nadruk op het eigenwijze 😜)! In het dagelijks leven ben ik vrouw, moeder, vriendin, coach en weet ik het wat allemaal nog wat meer. En bovenal ben ik 100% mezelf! Maar ja, dat zegt natuurlijk nog niks over wie ik echt ben.😅 

Laat me je eerst ff meenemen in hoe ik vroeger was. Want (geloof ’t of niet), ik ben niet altijd zo geweest….

Liza van der Veeken over mij

HET LEEK ME FANTASTISCH…

Al zo lang als ik het me kan herinneren was het mijn grootste wens om kinderen te krijgen. Echt, het leek me fantastisch! Maar niets bleek minder waar…

In 2018 werd ik moeder van Jens en stond mijn wereld volledig op zijn kop. Mijn grootste droom bleek mijn ergste nachtmerrie te zijn. Binnen een halfjaar na Jens’ geboorte werd ik gediagnosticeerd met een postnatale depressie.

Ik voelde me neerslachtig, moedeloos en ontzettend eenzaam.

 

Alle opgestapelde angst, stress, zelfkritiek, oordelen en frustratie die ik in de jaren ervoor had opgestapeld kwamen er ineens allemaal uit. Gelukkig ging er op dat moment een knop in mij om.

IK BESLOOT OM ‘JA’ TE ZEGGEN TEGEN MEZELF

Ik besloot om me niet langer klein te houden. Niet langer te leven naar wat anderen van mij verwachten, maar 100% te gaan voor wat IK wilde. Ongeacht wat anderen vonden of wat die stemmetjes in mijn hoofd er van zeiden. Het was verd*mme tijd voor MIJ. Het waws tijd om te gaan gassen en vol LEF het leven te gaan leven waar ík gelukkig van werd!

Dit was de BESTE beslissing die ik ooit heb gemaakt.

Ik begon te leven in plaats van te overleven. Ik overwon mijn angsten. Ging van mezelf houden. Staan voor wie ik ben. En doen waar ik gelukkig van wordt, NO MATTER WHAT ANYONE ELSE THINKS!

Liza van der Veeken
Liza van der Veeken

Sindsdien heb ik véle dingen gedaan waarvan ik altijd dacht dat ik ze NOOIT zou doen (want nee, dat durfde ik écht niet… ben jij gek!). 

Zo overwon ik mijn allergrootste angst door in 2021 uit een vliegtuig te springen en stond ik in 2 landelijke bladen in mijn lingerie op de foto (terwijl ik mijn lichaam jarenlang heb verafschuwd). Ook liet ik volledig de controle los tijdens een magische paddo-trip!

Maar beter nog: ik leef elke dag vól met LEF. Ik spreek me uit, doe wat ík wil en het beste van al: ik kies 100% voor wat voor MIJ goed voelt.

In mijn ogen gaat het tonen van LEF namelijk niet alleen over die enorme grootse dingen die je ééns in je leven doet, maar juist óók over alle dagelijkse keuzes die je maakt.

Telkens wanneer jij je grenzen aangeeft en luister naar wat JIJ wilt i.p.v. wat een ander denkt of zegt toon je al LEF. Of je nu ‘nee’ zegt tegen je beste vriendin als je geen zin hebt om mee te gaan stappen of dat je in je uppie gaat staan dansen op de boulevard in de stromende regen.

Zo lang je doet wat voor JOU goed voelt en schijt hebt aan wat een ander daar van vindt ben je in mijn ogen al een f*cking fantastisch LEFWIJF!

“I am brave. I am bruised. I am who I am meant to be.

THIS IS ME!” 

– The Greatest Showman –

Ok, let’s get real!

Want ja, zo’n verhaal is natuurlijk vét interessant om te lezen (ik kan het weten, het gaat tenslotte over mij 😜), maar in feite zegt het natuurlijk weinig over wie ik écht ben. Dus bij deze wat feitjes over mij op een rij, zodat je net ff íets meer een idee hebt over met wie je te maken hebt 😅.

Ready? Oke, komt ie:

✓  Ik ben opgegroeid in Brabant. Regelmatig hoor je me dan ook dingen zegen als ‘ons mam’, ‘ons pap’ of ‘kei goed’. Tja, je kunt ’t meisje wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit ’t meisje!

✓ Hoe liever ik je vind, hoe botter ik soms ben (en ja mam, dat heb ik van ons pap). Jarenlang heb ik ’t weten te verbloemen, maar ik ben van nature nogal recht voor zijn raap. En hoe meer ik me bij je op mijn gemak voel, des te eerlijker je mijn mening te horen krijgt! (Dus als je daar niet tegen kan, laat mij dan vooral NIET jouw coach zijn!)

✓ Achter alle (overigens totaal niet) picture perfect plaatjes ben ook ik gewoon maar een mens🙈.Want ja, ook ik ga regelmatig op mijn bek, ben met momenten flink onzeker, doe dingen die totaal onhandig zijn en schiet met enige regelmaat uit mijn slof. 

✓ En hoe héérlijk ik het ook vind om lekker te ‘connecten’ (zoals dat tegenwoordig heet) met fenomenale vrouwen, soms heb ik het ook echt retehard nodig om mezelf even TOTAAL terug te trekken in mijn eigen bubbel. Als je me dus ff niet online ziet weet je bij deze hoe dat komt😉.

Liza van der Veeken

En dan nog even wat échte inside facts

(voor als je nu nog niet genoeg van me hebt 🤣):

R

Er zijn tijden geweest waar ik mijn verjaardag het liefst voorbij liet gaan, maar inmiddels is het altijd één groot feest! Één keer per jaar gun ik het mezelf om echt de prinses uit te hangen en wil ik gewoon lekker verwend worden met een ontbijt op bed, een fantastische taart en nóg betere cadeautjes. En ja, iedereen moet ook de hele dag voor me zingen, I LOVE IT! 😍

R

Als je van me af wil hoef je me maar een volgelopen bad of een dagje naar de sauna te geven en je hebt geen last meer van me! Mijn sterrenbeeld is dan ook niet voor niets Waterman 😅. Denk alleen alsjeblieft niet dat we er bij de sauna dan een ‘gezellig dagje’ van maken, want ik ga het liefste alleen!

R

Ik ben verzot op zoete aardappel, zelfgemaakte guacamole en sushi. Je mag me er alleen NOOIT voor wakker maken, mijn slaap is me veel te waardevol!

R

Ik het gevoel van prik op mijn tong echt verschrikkelijk vindt en je mij (oke, behalve een hele enkele keer in een mix drankje…) nooit prik zult zien drinken. Een student noemde mij om diezelfde reden een keer een baby, maar laat ik me daar nu ff helemaal niks van aantrekken!

Nog steeds aan ’t lezen?

Lekker bezig! Maar ehh… mijn tekst is nu toch echt op😅.

Dus, wat zeg je er van, zullen we gewoon ff live online verder kletsen?