fbpx

Perspagina

Persbericht

Inkijkexemplaar

Beeldbank

In de media

Over Liza

Contact

Landelijk Persbericht

Maarliefst 1 op de 10 zwangere vrouwen ontwikkelt een postnatale depressie.

In 2022 werden er ruim 177.000 kinderen geboren. Dit betekent dat ongeveer 17.700 vrouwen te maken kregen met een postatale depressie. Desondanks is het krijgen van, en praten over, een postnatale depressie nog altijd een groot taboe.

Met de komst van dit boek is het de intentie van de auteur om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van het taboe rondom het krijgen van een depressie voor, tijdens of na de zwangerschap.

Download hier hoge resolutie beelden van mij / mijn boek.

Heb je meer nodig, of wil je graag andere foto’s? Neem dan gerust contact op.

Ouders van Nu, jan. 2024

Flair, jan. 2024

Wendy Online, jan. 2024

GGZ.nl, nov. 2023

Opvoedadvies, nov. 2023

RTL Nieuws, okt. 2023

De Stad Amersfoort, okt. 2023

Kids en Kurken, okt. 2023

AD – Regio Amersfoort, okt. 2023

Radio Eemland 1, okt. 2023

Kim Munnecom podcast aflevering #716: Het belang van zelfliefde

Mpower Moms podcast aflevering #64: De impact van een postnatale depressie

Dinke Mulder podcast aflevering #26: Positief over negatieve shit

Liza van der Veeken is moeder van twee prachtige zoons, Jens en Gijs, en werkzaam als geluksexpert voor zorgverlenende professionals. Met behulp van haar trainingen en coaching helpt ze mensen om het geluk in zichzelf (opnieuw) te vinden. Naast haar werk als geluksexpert leidt ze als Docent Verpleegkunde samen met haar collega’s van de Hogeschool van Amsterdam onze toekomstige verpleegkundigen op.

Al vanaf dat Liza een klein meisje was droomde ze er van om moeder te worden, maar toen het eenmaal zover was bleek die droom om te slaan in haar allergrootste nachtmerrie: ze werd depressief. En niet zomaar depressief, want ze werd tevens suïcidaal en had in de maanden na de geboorte van haar zoon dagelijks te kampen met vele intrusies waarin ze voor zich zag hoe ze haar zoon iets aandeed.

Ondanks dat haar depressie destijds voelde als een enorme nachtmerrie ziet ze haar depressie op dit moment, ruim vijf jaar later, als een van de grootste cadeaus die ze ooit heeft mogen ontvangen. Niet alleen bracht haar depressie haar dichter bij zichzelf en leerde ze haar perfectionisme los te laten, maar het zorgde er tevens voor dat ze meer vanuit haar hart is gaan leven. En dat is een cadeau dat ze werkelijk iedereen van harte gunt!

 

“Rock bottom became a SOLID foundation on which I rebuilt my life.”

– J.K. Rowling

Wist je dat per verkocht boek 2 euro wordt gedoneerd aan stichting MommaLuv?

Met het uitbrengen van dit boek hoopt Liza aandacht te geven aan hoe intens en uitdagend het prille moederschap soms kan zijn. Op het moment dat je zwanger raakt lijkt het soms namelijk allemaal een soort van “rozengeur en maneschijn”. En dat terwijl Liza inmiddels (niet alleen uit eigen ervaring, maar ook uit die van vele anderen) weet dat lang niet alle moeders dit zo ervaren…

Om die reden leek het haar heel mooi om met dit boek niet alleen haar eigen verhaal te delen, maar het tegelijkertijd ook te koppelen aan een voor mij heel dierbaar goed doel, die helpt om pasgeboren moeders en baby’s een goede start te geven:

Stichting MommaLuv.

Voor slechts 20 euro (ofwel: 10 verkochte boeken) kan één moeder al geholpen worden met een kraampakket. En voor zo’n 85 euro kan een volledig MommaLuv pakket worden gedoneerd (met daarin naast het basispakket ook een klamboe, slaapzak, dekentje, verzorgingsproducten, etc.). 

Mocht je meer over dit doel willen weten, bekijk dan vooral onderstaand filmpje. Daaronder vind je ook nog een knop met de mogelijkheid tot meer informatie, of om zelf te doneren (zodat nog meer moeders en baby’s geholpen kunnen worden).

LinkedIn

Instagram

Podcast

Of neem contact op via: info@lizavanderveeken.nl