fbpx

Wanneer mag jij gelukkig zijn van jezelf?

Zelf geloofde ik vroeger dat om gelukkig en succesvol te kunnen zijn, dat ik getrouwd moest zijn, een koophuis moest hebben, moeder moest zijn, heel veel geld moest verdienen, een PhD behaald moest hebben, minimaal een aantal jaar ervaring hebben én slank moest zijn.

Kortom, ik had een heel lijstje aan voorwaardelijke criteria waar ik eerst aan moest voldoen, voor dat ik mezelf toe zou staan om gelukkig te kunnen zijn. Pas na mijn postnatale depressie kwam ik er achter dat ik mezelf, deels bewust en deels onbewust, jaren lang deze “regels” had opgelegd. En hoewel het in eerste instantie best pijnlijk was om mezelf te beseffen dat ik het mezelf al die jaren vanwege deze redenen niet had toegestaan om gelukkig te zijn, ontstond er vanaf het moment dat ik mezelf er bewust van werd voor het eerst ruimte om happy te kunnen worden.

Sterker nog, ik besefte me (wel pas een tijdje later) dat ik helemaal NIKS hoef te doen, hoef te worden of hoef te zijn om gelukkig te mogen zijn. En dat ik het mezelf mag gunnen om gelukkig te zijn, gewoon omdat dat kan.

En dat, lieve jij, is wat ik jou ook van harte gun! Daarom ook deze dag, en daarom ook de hierna volgende opdrachten. Omdat ik je gun dat jij ook voor jezelf mag ontdekken welke criteria jij jezelf onbewust oplegt, en deze vervolgens ook lekker mag loslaten!

 

Bekijk allereerst bovenstaande video en download vervolgens hieronder het werkboek van dag 4.

Het complete werkboek van de gehele training ontvang je in je mailbox na dag 5 (of bij de bonus, die is beschikbaar vanaf dag 5), zodat je niet alle dagen al vooruit gaat werken. Ook van deze reis mag je lekker genieten. 😉

Have fun!