fbpx

Zeg eens eerlijk…

Hoe praat jij gedurende de dag tegen jezelf? Wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Praat je vol lof en bewondering, of haal je jezelf (stiekem) toch nog best wel naar beneden?

Jarenlang was ik echt de koningin van negatieve ‘selftalk’. Was ik ontzettend goed in mezelf allerlei verwijten maken. En daar waar ik dacht dat ik mezelf hierdoor juist motiveerde (en een soort van schop onder mijn eigen kont gaf om beter te presteren), bleek achteraf gezien juist het tegenovergestelde waar te zijn.

Wat ik mezelf destijds niet besefte was dat het me eigenlijk ontzettend veel energie kostte om op die manier tegen mezelf te praten. Dat al die negativiteit me heel veel stress bezorgde en er ondertussen helemaal niet voor zorgde dat ik beter presteerde. Sterker nog, ik werd er alleen maar verdrietiger en wanhopiger van.

In mijn zoektocht naar geluk ontdekte ik hoe fijn het kan zijn om juist wél lief te zijn voor jezelf. Om positief tegen jezelf te praten. En bovenal: hoe ontzettend veel rust, energie, geluk en enthousiasme het me opleverde om aardig te zijn tegen mezelf.

En dus staat vandaag in het teken van de communicatie die jij intern met jezelf (dag in, dag uit) hebt. Om te onderzoeken wat jij allemaal tegen jezelf zegt. Én om er vervolgens voor te gaan zorgen dat ook jij veel liever gaat zijn voor jezelf. Want ja, dat is echt (in mijn ogen althans) DE sleutel van een happy life: een enorme dosis aan zelfliefde!

Dus, ben je er klaar voor?

Bekijk allereerst bovenstaande video en download vervolgens hieronder het werkboek van dag 5.