Waarom ik walg van de “ik probeer het zelf nog wel even” types

Liza van der Veeken

Het is inmiddels al weer een paar weken geleden dat ik de mail in mijn inbox kreeg. En waar ik de eerste twee seconden nog ff tien keer moest knipperen om zeker te weten of ik het wel goed gelezen had (want ja, de titel was “Liza, wil je je even uitschrijven”), werd ik binnen een paar minuten echt facking enthousiast en dacht ik “Yes, die ga ik er binnenkort ook uitsturen!”.

Waar heb ik het nou over? Dat zal ik je ff haarfijn vertellen 😉.

Twee weken geleden ontving ik van Silvia Bogers dus een mail met deze titel (die overigens weer was geïnspireerd op een haatmail die was verzonden door Tineke Zwart, tja beter goed gejat dan slecht bedacht toch!). En zoals ik net als schreef ging ik daar helemaal op aan.

Dus bij deze, Silvia en Tineke, thanks voor de inspiratie 🙏. En zet meteen je stoelriem maar ff vast want dit wordt dus ook een haatblog (en als je daar niet tegen kunt raad ik je bij deze alvast aan om direct te stoppen met lezen).


In die mail ging het er namelijk over hoe facking verbaasd ze was dat er maarliefst 3000 mensen op haar namenlijst stonden, ze 5000 volgers had op Insta en vervolgens toch moest “leuren” om een salestraing van facking 41 euro te verkopen (overigens was die training echt retewaardevol (want ik was daar dus wel bij!) en zou ik je echt aanraden om ook eens te komen!).

En toen knapte er bij mij iets.

Want WHAT TE FACK?! Hoezo moet je ZO ontzettend je best doen om iets voor zo’n klein bedrag te verkopen, terwijl het zo mega waardevol is én je meer dan genoeg bereik hebt om zo’n zaal in de basis tien keer uit te verkopen?

Ik snapte ‘m ff niet.

Waarna meteen de gedachte door mijn hoofd heen schoot…

Dat ik mezelf in precies dezelfde positie bevindt!

Want wat ik me besefte was dat ik meteen ook dacht, “ja, dat komt natuurlijk door die mensen die bedenken dat ze het allemaal ‘zelf nog wel even gaan proberen!’ “. En laat ik er daar nou ook meer van genoeg van hebben staan op mijn maillijst en tussen mijn volgers op Insta.

En ook hier: als jij nu jezelf daar weer in herkent, stop dan a.u.b. per direct nog met lezen en ga ff wat anders doen met je tijd 🤗.

Want da’s natuurlijk allemaal leuk en aardig dat je het nog even zelf wilt proberen, maar doe dat dan a.u.b. ff niet in mijn tijd. Of met mijn waardevolle content!

Weet je wat het me elke week weer kost aan tijd om al die podcasts op te nemen? Om dit soort nieuwsbrieven te schrijven? Om live te gaan op Insta? Het is niet alsof ik niks beters te doen heb met die tijd zeg maar…

En ja, ik doe het vanuit liefde. Maar wel óók omdat ik een business te runnen heb! Omdat ik een facking groot imperium uit de grond wil stampen (en weet dat me dat gaat lukken!). Omdat ik héél veel mensen wil helpen én er zeker van ben dat ik daar megagoed in ben.

Maar dat bedrijf komt natuurlijk geen steek vooruit op het moment dat ik alleen maar mensen heb die me volgen en denk “oh tof, ik ga het eerst nog wel even zelf proberen!”. Door die gedachte komt er bij mij geen enkele euro meer omzet binnen!

Plus, en dat vind ik eigenlijk nog veel erger, ik weet ook dat JUIST die mensen die denken dat ze “het nog wel even zelf gaan proberen” ook degene zijn die mijn hulp vaak het állerhardste nodig hebben! Want júist zo’n gedachte is een megagrote vorm van zelfsabotage! En laat mij nou ff de expert zijn om dat soort gedachten te helpen doorbreken…

Juist als jij allerlei van dit soort excuses maakt, als jij zo’n kennisslurper bent die al die webinars, masterclassess, challenges en weet ik het wat nog meer afgaat maar er vervolgens in de praktijk niks mee doet ga je natuurlijk nergens komen met dat bedrijf van je! Als je inmiddels al toe bent aan je 6e businesscoach en 10 verschillende strategieëen op de plank hebt liggen, maar er geen één echt uitgevoerd hebt omdat je denkt “ja, wie zit daar nu op te wachten”, “ben ik wel goed genoeg”, “wat zullen anderen daar wel niet van denken” etc.

WAARDOOR

Jij vervolgens dus de conclusie trekt dat je het zelf nog wel even gaat proberen. En dan ook nog eens op JOUW MANIER (want ja, je weet het echt beter dan al die businesscoaches die al een facking business uit de grond hebben gestampt terwijl jij misschien net met moeite 2000, of nog veel minder, euro in de maand verdiend!).

Toch??

Dus, lieve , kunnen we het er over eens zijn dat die gedachte je dus niet verder gaat brengen? En dat het er alleen maar voor gaat zorgen dat je over een jaar precies even ver bent als nu met je bedrijf (of erger nog: je bedrijf inmiddels al hebt uitgeschreven bij de KvK omdat er dus niks van terecht kwam en je partner je maar aan je kop bleef zeuren wanneer je nou eens eindelijk de knoop door ging hakken om er mee te stoppen, omdat het toch niet van de grond kwam)?

Ja?
Of JA?

Want als jij nu denkt: Fuck!!!, daar zit ik dus ook in vast! Én bereid bent om daar mee te stoppen… dan nodig ik je van harte uit om lekker op deze lijst te blijven staan. Plus, dan ben je van harte welkom om vandaag nog een mailtje terug te sturen met het woord JA, en dan krijg je van mij kosteloos en voor niets (da’s dubbelop, i know, maar je snapt mijn punt) een GRATIS coachsessie van 30 min. t.w.v. 197 euro.

Zo niet, dan wens ik je echt het allerbeste (oprecht!), maar hoop ik dat je mijn site nooit meer open en lekker iemand anders content op gaat slurpen
, zodat ik mijn tijd en aandacht kan richten op mensen die wél echt gemotiveerd zijn om die facking grootse business uit de grond te stampen!

Veel liefs, Liza

Liza van der Veeken

Klaar met jezelf saboteren?

Ben je het zat om steeds die schop onder je kont weer nodig te hebben? Om jezelf keer op keer klein te houden en je dan éventjes beter te voelen door het lezen van een blog of het luisteren van een podcast?

Ben je klaar om vólop in jezelf te gaan geloven? Om jouw f*cking GROOTSHEID te omarmen? En vol LEF te gaan voor die facking vette business mét bijbehorend lekker leven?

Boek dan vandaag nog jouw één op één Growth Hack Call in en ontdek hoe jij af kunt rekenen met all die bullshit excuses waardoor jouw bedrijf én droomleven steeds maar niet van de grond komen.